Om oss

 

Vintersportsuka er en aktivitetsuke tilpasset alle med funksjonsnedsettelser så vel som alle som liker vinterfjellet, morro og sosiale opplevelser. Vi er en gjeng i alle aldre og fra alle kanter i landet. Hos oss er det total integrering, og vi har aktivitetstilbud til alle! Målet vårt er å få alle ut i fjellet på en eller annen måte, enten det er på ski, i pulk etter beltevogn, hundespann, skicart, sitte på i beltevogn, ake i bakken eller bare ut i solveggen.
Er været i godlune blir det utelunsj i fjellheimen, med grilling og tilbehør.
Arrangementet har som motto: ALLE HJELPER ALLE! De aller fleste kan bidra med noe.

 

Deltakerantallet er normalt mellom 70 – 90 og vi er 15–18 hjelpere som holder hjulene i gang. Vi hjelper til der det trengs og er ansvarlige for aktivitetene.
Det er Oslo Blindes Helsesportlag som er arrangør. Vi leier hele hotellet denne uka og det er vi som tar avgjørelser når det gjelder romplassering og alle andre ting vedrørende ”uka” vår.

Etter mer enn 50 år på samme hotell har vi en god kommunikasjon med ledelsen.
Vi bor sammen på 2- eller 3-manns-rom. Det er noen få enkeltrom, (ikke HC-rom) og de koster 1000,- ekstra for uka.
Det er totalt 6 HC-rom på hotellet med plass til 3 på hvert rom. Hvis det er mange som er avhengig av disse, er vi nødt til å finne alternative løsninger. Og det klarer vi! Derfor er det veldig viktig at vi får alle nødvendige opplysninger fra de som trenger HC-rom.
Det er lite spesialutstyr her, trenger du noe spesielt, kontakt oss. Alt du trenger av medisinsk utstyr har du med selv.

Dagene er delt inn i to økter, en etter frokost og en etter lunsj.
Vi prøver å være mest mulig ute, og har forskjellige aktiviteter, alt etter deltakernes ønsker. Vi har et slags ”frivillig” skirenn og ”pulkerenn for alle”, ellers er det veldig lite konkurransepreg over uka vår. Vi skal bare ha det moro, kanskje finne barnet i oss selv igjen og ikke være så høytidelige. Samtidig er dette stedet hvor man kan bryte grenser. Flere som aldri har stått på ski, har fått prøve       det for første gang hos oss.

Mange nye vennskap har blitt knyttet disse ukene.

Om kveldene har vi det hyggelig med sosialt samvær, dans og litt underholdning.

Vi ønsker alle velkommen til vår hjerteuke!

Ta en kikk på hotellet vi bruker denne uken: www.venabu.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s